Schilderwerken

 

Muren & plafonds:

Om u kwaliteit en duurzaamheid te garanderen, werken we uitsluitend met erkende, vooraanstaande verfmerken zodat we 100% zeker zijn dat de klant tevreden is. Omdat de staat van de ondergrond van zeer groot belang is
komen wij eerst ter plaatse kijken, zodat we zeker zijn dat we het juiste verfsysteem gebruiken.


Buitengevels:

Eén van onze specialiteiten is het schilderen van gevels. Hiervoor werken we uitsluitend met zeer kwalitatieve buitenmuurverven. Gebaseerd op het gewenste uitzicht (glansgraad) en de ondergrond word hiervoor de geschikte verf gekozen.

  • Er komt voor aanvang van de werken altijd een medewerker van de verffabriek een kijkje nemen.
  • Alvorens uw gevel in contact komt met verf, wordt hij ALTIJD eerst gereinigd onder hoge druk zodat we 100% zeker zijn dat al het vuil (mos, algen, uitlaatgassen e.d.) en alle loszittende verf en/of voegen verwijderd zijn. Voegen die losgekomen zijn, worden door ons weer opgevoegd.
  • Vervolgens wordt de werkfiche opgevolgd om zo een garantie van 10 jaar te bekomen. Dus u kan er zeker van zijn dat u zeer lang plezier zal beleven aan de door ons geschilderde gevels.


Maatwerk buiten:

Ook bij deze behandelingen is de staat van de ondergrond van zeer groot belang. Daarom komen wij eerst ter plaatse kijken, zodat we zeker zijn dat we het juiste verfsysteem gebruiken.

Enkele voorbeelden of situaties die we vooraf checken:

  • Zijn de deuren ooit al behandeld geweest met vernis of boenwas?
  • Is de hechting van de vorige producten nog goed?
  • Is het mogelijk om op de bestaande producten verder te werken, of gaat er een chemische reactie ontstaan?
  • Kunnen we bij houten ramen over de siliconen verven, of moet deze worden uitgesneden & opnieuw opgespoten?

Dit zijn enkele van de situaties waar we rekening mee moeten houden, maar voor alles is er een oplossing. Eigenlijk kan vandaag de dag praktisch alles geverfd worden. Zolang men maar het juiste verfsysteem gebruikt, want het is niet de bedoeling dat u maar een korte tijd van uw pasgeverfd schilderwerk kan genieten. Wij staan voor kwaliteit en duurzaamheid en brengen dit graag over naar de klant.


Kaleien:

Dit houdt het midden tussen pleisteren en verven. Het is een techniek die reeds honderden jaren gebruikt wordt,
vooral om buitenmuren mee af te werken. Het is vooral populair bij restauraties maar kan ook in nieuwbouw mooie resultaten geven. Het vormt een duurzame regen- en weerbestendige behandeling waarbij de onderstructuur (het metselwerk) zichtbaar blijft. In tegenstelling tot het traditionele verven, resulteert het kaleien niet in een egaal, maar eerder in een gewolkt effect.


Kalkverf:

Om binnen- en buitenmuren te witten, kan je kalkverf gebruiken, een mengsel van gebluste kalk en water waaraan men doorgaans ook nog wat wit cement toevoegt om de binding te versterken. Een voordeel is dat kalk ook een antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Een ander groot pluspunt van kalkverven is, dat ze in tegenstelling tot traditionele verven zeer dampdoorlatend en vochtregulerend zijn als ze buiten toegepast worden. Onder meer daarom zijn ze ook voor restauraties bijzonder interessant.

Met kalkverf kan je een effen, egale afwerking realiseren zoals bij de andere verfsoorten, maar je kunt ook opteren voor een levendig, oneffen resultaat. Afhankelijk van de manier van aanbrengen kan je specifieke resultaten bereiken die moeilijk te realiseren zijn met moderne verfsoorten.


Decoratieve technieken:

Dit is één van de dingen die je als schilder minder tegenkomt. Maar die we toch moeten kennen indien het zich voordoet. Dit is ook meteen één van de redenen waarom we zo op bijscholing hameren, want zoals bij alles staat de techniek en vooruitgang niet stil.