Behangwerken

 

Behangwerken worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Men gebruikt dit gewoon voor decoratieve redenen, maar dit wordt ook voor renovatie van muren en plafonds gebruikt.

Soorten behang:

  • vliesbehang
  • overschilderbaar schuimvlies (patent decor)
  • variovlies
  • glasvezelbehang


Vliesbehang: Dit is de vervanger van het klassieke behangpapier en wordt vooral gebruikt bij accentmuren.

Overschilderbaar schuimvlies: Dit is een dun vliesje waar men een structuur op heeft aangebracht, hierdoor zijn er veel motieven mogelijk. Daarna kan men er gewoon over schilderen.

Variovlies: Dit wordt vooral gebruikt bij het renoveren van een woning. Doordat het sterk is en geen structuur heeft, is het bijzonder geschikt voor gescheurde of licht scheurbare ondergronden. Men gebruikt dit vooral ter vervanging van glasvezelbehang en ter herstelling van gladde ondergronden. In tegenstelling tot glasvezelbehang geeft dit een glad effect. (U kan dit vergelijken men een nieuw bezette muur). Men kan het zowel op muren als op plafonds gebruiken.

Glasvezelbehang: Ook dit wordt vooral gebruikt bij het renoveren van een woning, in de volksmond is dit beter bekend als "tasso". Glasvezel is net zoals variovlies ideaal voor het verdoezelen van beschadigde muren. Hierdoor worden scheuren, putjes en andere oneffenheden in een mum van tijd weggewerkt. Glasvezelbehang is verkrijgbaar met talrijke motieven, van klassieke motieven tot moderne. Je hebt heel veel mogelijkheden dus.